MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2015 - ILYEN VOLT!

A Dívány.hu beszámolóját remek fotókkal itt találod!

 

287.900 Ft folyt be a Goldberger Textilipari Gyűjtemény Designer aukcióján!

A Goldberger Textilipari Gyűjtemény Múzeumok Éjszakáján megrendezett első Designer aukcióján 33 magyar tervező 36 felajánlása – ruhák és kiegészítők – került kalapács alá. Az aukció szakmai partnere Winkler Nóra volt, aki maga is vásárolt az árverezésre került tételek közül.

Az árverés bevételét a múzeum – a már nem létező hazai textilipar – egyetlen múzeumának a Goldberger Textilipari Gyűjtemény népszerűsítésére fordítja. A bevétel egy részét a múzeum népszerűsítéséhez készült image filmre, másik részét online image kampányra költi. Az image film itt megtekinthető.

Az aukción az egyik legnépszerűbb tételnek EVE by Eva Remenyi 2015 tavasz/nyár kollekciójának egyik darabja – egy aranyozott fülbevaló – bizonyult, amely a 14.000 Ft-os kikiáltási ár közel duplájáért kelt el, akárcsak EOSINE nyaklánca, amely 7.000 Ft-os kikiáltási árról indult és 14.000 Ft-ért talált gazdára. A legdrágább darab a Romani Design által felajánlott Art Bag volt, amelyet 28.000 Ft-os áron vihette haza új tulajdonosa. Kutyabarát múzeumként kutyáknak készített designer darabokra is licitálhattak a gazdik: a KOTI Dog Fashion által felajánlott nyakdísz kelt el a legalacsonyabb – 3600 Ft-os – áron.

 

Programjaink voltak:

17.00, 19.00 és 23.00

Tárlatvezetés  „A Goldberger…” című állandó kiállításban

 

17.00-24.00 között folyamatosan:

SZEMÉLYRE SZABOTT STÍLUSTANÁCSADÁS NÉPSZERŰ BLOGGEREKKEL
Érdekel a divat, de nem vagy benne biztos, hogy mi áll jól neked? Ha szeretnél Festyvel, Chabyval, Venkával vagy Fannival konzultálni arról, hogy milyen a stílusos megjelenés, mi előnyös számodra, vagy melyek a legfrissebb trendek, akkor töltsd velünk ezt az éjszakát!

VÁLTOZÁS! Fanni sajnos betegség miatt mégsem tud velünk lenni a Múzeumok Éjszakáján.


17.00-24.00 között folyamatosan:

PandArte WORKSHOP
Tuningold fel a nyakláncszetted vagy fess látványos textiltáskát a kreatív bloggerrel! Amíg a táska szárad, nézd meg „A Goldberger...” című állandó kiállítást vagy kérd a divatbloggerek tanácsait!


21.00-23.00  

DESIGNER AUKCIÓ
Ez az éjszaka nem csak a múzeum, a divat ünnepe is lesz a Goldbergerben! Bárki hozzájuthat egy designer darabhoz: a legismertebb hazai tervezők, köztük Nanushka, USE unused, Je Suis Belle és Dora Abodi ruhái és kiegészítői várják a licitálás izgalmaira vágyókat a Goldberger Textilipari gyűjtemény első Designer aukcióján, ahol igazi különlegességek is felbukkannak.

NATI 100% PURE IDEA a Magyar Formatervezési Díj 2014 különdíját nyerte el az aukcióra felajánlott szoknyával, a NAVONA Fashion menyasszonyi ruhája pedig egyedi megrendelésre készült: a Jóban Rosszban című tévésorozatban Szabó Zsófi viselte egy esküvői jelenetben.

Nemcsak női és férfi darabok kerülnek azonban kalapács alá, hanem - Magyarország első kutyabarát múzeumaként - kutyáknak készült designer darabokra is licitálhatnak a gazdik: a designer nyakörveket és kiegészítőket két óriás uszkár "mutatja" majd be.

ÁRVERÉSI KATALÓGUS: Az aukción összesen 36 tétel kerül árverezésre, amelyhez árverési katalógus készült. Katt a kiemelt szövegre!

Az árverésből befolyt összeget a múzeum a Goldberger Textilipari Gyűjtemény − mint a textilszakma egyetlen múzeuma − ismertségének növelésére fordítja.   

Az aukciót Winkler Nóra vezeti.

Kikiáltási árak: 3.000 Ft-tól

A Designer aukcióban részt vevő tervezők:

Alma Abonyi
AME Création
Anna Amélie
Arnóczy Janka
ARTISTA
Bol-Dog
Botanika
Cakó Kinga
Cukovy
Czolori by Czok Ildi
Dalaarna
Delacier
Dolly by Le Petit Tom
Dora Abodi
ENIHORN
EOSINE
EVE by Eva Remenyi
Fazekas Endre
Je Suis Belle
Karman Jewelry
KlassDSign
KOTI Dog Fashion
LAONI
LBL
Maison Marquise by Tóth Bori
Makány Márta
Manier
Nanushka
NATI 100 % PURE IDEA
Navona Fashion
Romani Design
USE unused
ZIGI

Az Óbudai Múzeum éjszakai programjait itt találod.

A Múzeumok Éjszakája országos programkínálatát itt olvashatod.

Találkozunk 2016 júniusában!

 

A fotókat Sárospataki Györgyi készítette.

KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG
CÍM: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.
EMAIL: info@obudaimuzeum.hu
TEL.: +36 (1) 250-1020
NYITVA TARTÁS
Kedd-vasárnap: 10-18
Hétfő: szünnap

 

JEGYÁRAK
Teljes árú: 1400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft
ESEMÉNYEK