MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A GOLIBAN

Múzeumok Éjszakája 2017

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

1036 Lajos u. 136-138. tel.: +36 1 250-1020 , e-mail: info@obudaimuzeum.hu; www.goldbergermuzeum.hu; www.textilmuzeum.hu; www.facebook.com/goldbergermuzeum

Kiállítás
„A Goldberger…”- a Goldberger Textilipari Gyűjtemény állandó kiállítása.

Az Óbudai Múzeum–Goldberger Textilipari Gyűjteménye új állandó kiállításának célja, hogy emléket állítson az 1784-ben, Goldberger Ferenc által alapított és több mint 200 éven át fennállt textilgyár történetének. A néhány fős manufaktúraként induló üzemet, a család egymást követő generációi modernizálták, termékeivel világhírű vállalattá fejlesztették. Az államosítást követő évtizedek már csak nevében őrizték meg a gyár egykori fényét. A kiállítás a gyár fejlődésének bemutatása közben számos interaktív elem segítségével teszi megérthetővé a textilnyomás technológiáját.

Múzeumok Éjszakája 2017. június 24. 17:00-00:00 óráig

Programok

A program minden látogatónk számára kizárólag Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogatható, amely intézményeinkben is megvásárolható. A programokról további információ: www.textilmuzeum.hu; programok@obudaimuzeum.hu; instagram: obudai_muzeum; Goldberger Textilipari Gyűjtemény Facebook oldal; tel.: +36 1 250 10 20.

Támogasson bennünket, vegye meg nálunk jegyét, akár most online vagy személyesen az esemény kezdtetétől.

*Egy személytől  programonként maximum 4 fő regisztrációját fogadjuk el.

17:00-18:00 Sütő Enikő Modelliskola bemutatója - Fashion Show
A Goldberger kifutóján az ország legrégebben működő divatiskolájának bemutatója során exkluzív ruhadarabok kerülnek a közönség elé. Újszerű, innovatív, vonzó: divatshow a Goldbergerben. A minőségi bemutatóról hazánk ma is sikeres modellje, az iskola népszerű vezetője Sütő Enikő és tanítványai gondoskodnak. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a programok@obudaimuzeum.hu email címen (Regisztrációs időszak: 2017. 06.10. és 2017. 06. 23. között).

18:00-00:00 Egy „éj” Botanikával – Festőnövényes alkotóműhely

A Goldberger Műhely kedvenc workshopja Múzeumok Éjszakáján is elérhetővé válik a látogatók számára. Hajgató Sára a Botanika márka megálmodója ezúttal is festőnövényes kalandra hívja az érdeklődőket. Készítsen alkotóműhelyünkben bojtos kulcstartót vagy táskadíszt színes, növénnyel festett fonalakból és fagyöngyökből a Goldberger Textilipari Gyűjteményben Múzeumok Éjszakáján. Minden alapanyagot és kelléket biztosítunk az alkotáshoz, hogy saját bojtos dísszel térhessen haza a program végeztével. Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat! Részletekért kövesse a Múzeumok Éjszakája, valamint a Goldberger Textilipari Gyűjtemény honlapját és Facebook oldalát.

Szubjektív tárlatvezetés „A Goldberger…” című állandó kiállításban
A kiállításban meghívott vendégeink vezetik a látogatókat saját, egyedi szemszögükből.
Részletekért kövesse a Múzeumok Éjszakája, valamint a Goldberger Textilipari Gyűjtemény honlapját és Facebook oldalát.

  • Földi Andrea a Katona József Színház jelmeztervezője - 18:30 órától
  • Parádi Gabriella jelmeztervező stylist, a Pumpkin Paradise bloggere 21:15 órától

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a programok@obudaimuzeum.hu email címen. (Regisztrációs időszak: 2017. 06.10. és 2017. 06. 23. között).

 

20:00 – 21:00 Creme de la pop élőzenei koncert

A Goldberger Textilipari Gyűjtemény teret ad a „manouche” stílusnak, amely a 30-as évek francia swingje. A Múzeumok Éjszakáján a Hip Hop Boyz, a Sing Sing, a Carpe Diem és még sok más előadó dala tündökölhet ismét régi pompájában. A művészek azt üzenik: „Mindenki kösse fel a „susinacit”, kopogjanak a „triplatalpú” cipők a parketten és hunyorogjunk a képzeletbeli disco gömbbe! Éljenek a 90-es évek! Vive le Swing!”

 

22:30 Tematikus tárlatvezetés - Főszerepben a textilgyáros zseni, Goldberger Leó

A tárlatvezetés bemutatja a Goldberger textilgyárat, amelynek egyik néhai épülete ad otthont a látványos gyűjteménynek. Az igazi elismerést és világsikert a két világháború közötti időszak hozta meg a gyár számára. Ezen az estén tárlatvezetésünk kiemelt helyszíne kiállításunk negyedik egysége, amelyben végigkísérhető, hogy a vertikális vállalattá fejlődött üzemben készített textíliák miként hódították meg a világot, a folyamatos újításokkal előállított egyedi anyagok mekkora nemzetközi elismerést vívtak ki a „Goldbergernek”, köszönhetően Goldberger Leónak. Részletekért kövesse a Múzeumok Éjszakája, valamint a Goldberger Textilipari Gyűjtemény honlapját és facebook oldalát.

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a programok@obudaimuzeum.hu email címen (Regisztrációs időszak: 2017. 06.10. és 2017. 06. 23. között).

 

KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG
CÍM: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.
EMAIL: info@obudaimuzeum.hu
TEL.: +36 (1) 250-1020
NYITVA TARTÁS
Kedd-vasárnap: 10-18
Hétfő: szünnap

 

JEGYÁRAK
Teljes árú: 1400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft
ESEMÉNYEK