LEJÁRT - AJÁNDÉKOZZ BOTANIKA FESTŐNÖVÉNYES WORKSHOPOT

Karácsonyi ajándék ötlet

Ha még nincs meg a tuti kreatív ajándék szerettednek, ez lesz a megfelelő meglepetés karácsonyra.

Tökéletes kikapcsolódás, kiscsoportban, festőnövényes alkotás különböző tematikában.

 

Kétféle ajándékkupont vásárolhatsz:

  • *EUKALIPTUSZ kupon: 6500 ft
  • **INDIGO kupon: 5500 ft

Az ajánlat a december 20. 12.00 óráig megrendelt és befizetett kuponokra érvényes, valamint ameddig a készlet tart.

JELENETKEZÉS MENETE: regisztrálj a programok@obudaimuzeum.hu  email címre, küldd el számlázási neved és címed majd egy összegben fizesd be a kiválasztott kupon összegét az Óbudai Múzeum 12001008-01049903-00100009-es számlaszámára, majd erről küldj igazolást a megadott email címre,  amint megérkezik az összeg, máris küldjük a kupont elektronikusan.

FONTOS: Az Ajándékozottnak a kiválasztott workshop havának 5. napjáig szükséges jeleznie részvételi szándékát a számára szimpatikus foglalkozásra kuponkódja megjeleölésésvel a programok@obudaimuzeum.hu email címen

 

VÁLASZTHATÓ WORKSHOPOK:

Január 27. Indigó- Fesd magad! **(INDIGO KUPON)

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén új tematikával jelentkeznek az indigós workshopok.

Ezen az alkalmon néhány mintatextil megfestése után saját, hozott textileket színezhetnek meg a résztvevők. Mindenki hozhat magával összesen 2-3 darab tetszőleges ruhadarabot (pólót, blúzt), textilkiegészítőt (vászontáskát, sálat, kendőt), vagy egyéb kisebb textil tárgyat (párnahuzat, konyharuha stb.) és a közösen elkészített indigó csávában, különböző shibori technikákkal megmintázva, megfestheti azokat. A foglalkozáson áttekintjük az anyagválasztás szempontjait, az indigó festék kultúrtörténetét és az indigó csáva elkészítésének lépéseit is.

Időtartam: 11-15h

Február 24. Festőnövények a háztartásban + ecoprint *(EUKALIPTUSZ KUPON)

A foglalkozáson áttekintjük az anyagválasztás szempontjait, a háztartásban fellelhető, textilszínezésre is alkalmas természetes festőanyagokat illetve a textilpácolás szempontjait. Megfestünk számos textilmintát és egy tavaszváró kendőt. A növénylenyomatokat textilbegőzőlő ún. ecoprint azaz ökonyomat technikával különböző leveleket gőzölünk len és gyapjú anyagokba.

Időtartam: 11-15h

Március 24. Indigó - Lakástextilek *(EUKALIPTUSZ KUPON)

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén új tematikával jelentkeznek az indigós workshopok.

Ezen az alkalmon néhány mintatextil megfestése után lakástextileket színezhetnek meg a résztvevők. A közösen elkészített indigó csávában, különböző shibori technikákkal megmintázva, mindenki megfesthet egy 50x50 cm-es pamut párnahuzatot illetve textilszalvétákat, amik akár az idei Húsvéti asztalt is díszíthetik. A foglalkozáson áttekintjük az anyagválasztás szempontjait, az indigó festék kultúrtörténetét és az indigó csáva elkészítésének lépéseit is.

Időtartam: 11-15h

Április 21. Vadontermő festőnövények + ecoprint *(EUKALIPTUSZ KUPON)

A foglalkozáson áttekintjük az anyagválasztás szempontjait, a vadonban fellelhető, textilszínezésre is alkalmas természetes festőanyagokat illetve a textilpácolás szempontjait. Megfestünk számos textilmintát és egy tavaszi kendőt. A növénylenyomatokat textilbegőzőlő ún. ecoprint azaz ökonyomat technikával különböző leveleket gőzölünk len és gyapjú anyagokba.

Időtartam: 11-15h

Május 26. Indigó - Fesd magad! **(INDIGO KUPON)

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén új tematikájú indigós workshopokkal jelentkezünk.

Ezen az alkalmon néhány mintatextil megfestése után saját textileket színezhetnek meg a résztvevők. Mindenki hozhat magával 2-3 tetszőleges ruhadarabot (pólót, blúzt), textilkiegészítőt (vászontáskát, sálat, kendőt), vagy egyéb kisebb textil tárgyat (párnahuzat, konyharuha stb.) és a közösen elkészített indigó csávában, különböző shibori technikákkal megmintázva, megfestheti azokat. A foglalkozáson áttekintjük az anyagválasztás szempontjait, az indigó festék kultúrtörténetét és az indigó csáva elkészítésének lépéseit is.

Időtartam: 11-15h

A foglalkozások helyszíne: Goldberger Textilipari Gyűjtemény foglalkoztató terme, cím: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.

egy-egy pogramot rövid ebédszünettel ,,szakítjuk meg" (közért a közelben található).

Botanikáról további információ: www.facebook.hu/hellobotanika

 

 

 

KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG
CÍM: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.
EMAIL: info@obudaimuzeum.hu
TEL.: +36 (1) 250-1020
NYITVA TARTÁS
Kedd-vasárnap: 10-18
Hétfő: szünnap

 

JEGYÁRAK
Teljes árú: 1400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft
ESEMÉNYEK