TAVASZ A GOLDBERGERBEN - BOTANIKA WORKSHOPOK 2019

festőnövényes workshopok felnőtteknek

Március 23. 11.00-15.00

Festés tavaszi virágokkal + ECOPRINT

Részvételi díj: 9000 Ft/fő

Páros+ akcióval: 8000 Ft/fő minimum két fő együttes jelentkezése és befizetése esetén

A tavaszi virágok, mint természetes festőnövényekkel való közös alkotásra hívjuk az érdeklődőket. Megismerhetik a növénylenyomatokkal díszített textilek létrehozásának technikáit, áttekintjük az alapanyag választás szempontjait, a textilpácolás folyamatát, megfestünk különböző anyagmintákat és egy kendőt.

 

Április 27. 11.00-15.00

Indigo -  „FESD MAGAD"

Részvételi díj: 8000 Ft/fő

Páros+ akcióval: 7000 Ft/fő minimum két fő együttes jelentkezése és befizetése esetén

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén változatos tematikával jelentkeznek az indigós workshopok.

Ezen az alkalmon néhány mintatextil megfestése után saját, hozott textileket színezhetnek meg a résztvevők. Mindenki hozhat magával összesen 2-3 darab tetszőleges ruhadarabot (pólót, blúzt), textilkiegészítőt (vászontáskát, sálat, kendőt), vagy egyéb kisebb textil tárgyat (párnahuzat, konyharuha stb.) és a közösen elkészített indigó csávában, különböző shibori technikákkal megmintázva, megfestheti azokat. A foglalkozáson áttekintjük az anyagválasztás szempontjait, az indigó festék kultúrtörténetét és az indigó csáva elkészítésének lépéseit is.

 

Jelentkezési, fizetési és részvételi feltételek 2019-ben: Jelentkezni a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen lehet a résztvevő neve, számlázási név és számlázási cím megjelölésével. A részvételi díjat a sikeres és visszaigazolt jelentkezést követően egy összegben kérjük átutalni az Óbudai Múzeum 12001008-01049903-00100009-es számlaszámára. A számlát a workshopon adjuk át a résztvevőknek vagy postázzuk. Kérjük, a workshopoknál jelzett fizetési határidőket minden esetben vegyék figyelembe.

 

A foglalkozások helyszíne: Goldberger Textilipari Gyűjtemény foglalkoztató terme, cím: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.

A foglalkozások időtartama 4 óra, 11-15h között, egy rövid ebédszünettel (közért a közelben található)

  • 10.00-10.50 ajándék tárlatvezetés

A festés idejére kötényt és gumikesztyűt biztosítunk.

Kedves Érdeklődők! A workshopok elsősorban felnőtteknek szólnak, azonban felnőtt részvételével és kísérettel 11+ éves gyermek részt vehet a foglalkozáson.

Tisztelettel megkérjük a jelentkezőket, hogy betegség esetén legyenek szívesek, ne jelenjenek meg a workshopon saját és társaik érdekében. Ilyen esetben kérjük, jelezzék a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen és megegyezés szerint visszautaljuk a befizetett összeget vagy egy ugyanolyan ár kategóriájú későbbi foglalkozáson biztosítjuk részvételüket. Amennyiben e kérésünk ellenére mégis betegen jelenik meg bárki workshopunkon, a foglalkozás vezetőjének jogában áll elutasítani a részvételét. Kérjük Önöket, ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe. Figyeljünk egymásra! Köszönjük a megértést!

 

Botanikáról további információ: www.facebook.hu/hellobotanika

KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG
CÍM: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.
EMAIL: info@obudaimuzeum.hu
TEL.: +36 (1) 250-1020
NYITVA TARTÁS
Kedd-vasárnap: 10-18
Hétfő: szünnap

 

JEGYÁRAK
Teljes árú: 1400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft
ESEMÉNYEK