KARÁCSONYI MŰSELYEM GARDRÓB / NŐI ÜNNEPI VISELETEK A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTT – POP-UP KIÁLLÍTÁS

A színes, festett és nyomott mintás kelmék történetében valódi forradalomnak számított az 1920-as évek végén megjelenő műselyem. Műselymet minden jelentősebb textilgyártó cég - így a Goldberger gyár is - előállított és forgalmazott, számtalan variánsban létezett az európai textilpiacokon: a habkönnyű fehérnemű- és bélésanyagoktól kezdve a lenge virágmintás nyári ruhákon és köntösökön át a súlyosabb, elegáns estélyi ruhákig, japán köpenyekig.

Pop-up kiállításunk az 1930-as évek női alkalmi műselyem öltözeteit hívja életre, amelyeket a hölgyek és asszonyok a karácsonyi ünnepek alkalmával családi és baráti körben viseltek. Az ünnepi kreációkba öltöztetett próbababák segítségével életre kel a Horthy-korszak magyaros viselete, a keleti műselymet és a párizsi eleganciát utánzó Goldberger-Bemberg Parisette öltözék, egy pipacsmintás fekete selyemköltemény, egy sötét selyemzsorzsett kisestélyi, egy bársony kosztüm, valamint pompás és exkluzív báli ruhák.

Tartsanak velünk egy rendhagyó időutazásra, amelynek keretében megidézzük, mit viseltek nagyanyáink és dédanyáink a két világháború közötti karácsonyokon!

A kiállítás megtekinthető 2021. november 27. és 2022. január 30. között.

KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG
CÍM: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.
EMAIL: info@obudaimuzeum.hu
TEL.: +36 (1) 250-1020
NYITVA TARTÁS
Kedd-vasárnap: 10-18
Hétfő: szünnap

 

JEGYÁRAK
Teljes árú: 1400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft
ESEMÉNYEK