KONTEXTUS - STÍLUS ÉS DIVAT MAKÁNY MÁRTÁVAL

2014. november 07-én, pénteken 18 órától vendégünk ezúttal Makány Márta divattervező. Ars poeticája: "Légy önmagad és érezd jól magad!" Makány Mártával új KonTEXTusba helyezzük a hazai és külföldi trendeket, a stílus és divat összefüggéseit.

 

"Még egy utolsó, mindent eldöntő pillantás a tükörbe.

Igen, ÉN vagyok, egyedi és megismételhetetlen, senkihez sem hasonlító és hasonlítható. Nem a tükörképemet látom, hanem a személyiségemet, amelyet kiemelnek az anyagok, a színek és a formák. Kényelem és szabadság; a természetesség magabiztossága.

A tükörkép visszamosolyog. „Rendben vagy, indulhatsz!”

Makány Márta ruháit viselve visszatérően lehet a miénk ez az élmény. Alkotójuk szenvedélyesen hisz az egyéniségben, a személyiség természetességében, és abban, hogy ruhái küldetése pont ezek szolgálata. Kortalan, mégis összetéveszthetetlenül mai, divatos darabok – nem azzal hatnak, hogy elfednek, hanem azzal, hogy kiemelnek. Nem negatív, tagadó, hanem pozitív és állító mondatokkal tudjuk őket leírni.

És valóban: nem leplezik, hanem kifejezik viselője egyéniségét. Makány Mártának ugyanis különös képessége van. Tud kérdezni, és nemcsak hallgatni, de hallani is képes. Ismernie kell bennünket, hogy alkotásai egyediségünket és sugárzó egyéniségünket fejezhessék ki. Ez a titka annak, hogy ezek a darabok sohasem lesznek idegen, hűvös jelmezek. Jó őket viselni, mert az alkotás egyetlen percében sem feledkeztek meg a lényegről, a Makány-ruhák küldetéséről: Légy önmagad, és érezd jól magad!

Akik ismerik a tervezőt, tudják: ahogyan kreációiból, belőle is belső kisugárzás árad magával ragadóan. Lételeme a vidámság, a nyitottság, ahogyan ruháit viselve is – vagy csak gyönyörködve bennük – akaratlanul húzódik mosolyra a szánk."

(forrás: www.makanymarta.com)

 

Belépődíj: 500 Ft / fő

 

Bővebb információ:

Tóth Anita 1/250-1020 vagy toth.anita@obudaimuzeum.hu

KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG
CÍM: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.
EMAIL: info@obudaimuzeum.hu
TEL.: +36 (1) 250-1020
NYITVA TARTÁS
Kedd-vasárnap: 10-18
Hétfő: szünnap

 

JEGYÁRAK
Teljes árú: 1400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft
ESEMÉNYEK