KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI

A Kulturális Örökség Napjai Európa legjelentősebb épületlátogató hétvégéje. Az Örökségnapokat minden év szeptemberében több, mint 50 országban rendezik meg. Az épített örökség ezen ünnepén olyan történelmi épületek és helyszínek nyitják meg kapuikat ingyenesen a látogatók előtt, melyek az év többi napján zárva tartanak vagy csak a társadalom bizonyos rétegei számára hozzáférhetők.

A „nyitott kapuk” néven is ismert hétvége célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét épített örökségünk szépségeire, egyben sérülékeny mivoltára.


KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI - 2020. SZEPTEMBER 19-20.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre. Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek. A Kulturális Örökség Napjai több mint 30 éve mind a vendéglátók, mind pedig a látogatók számára az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe.

 

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából ezen a hétvégén a Goldberger Textilipari Gyűjtemény ingyenesen látogatható!

 

A Kulturális Örökség Napjai teljes kínálatát itt találja: www.oroksegnapok.gov.hu

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI 2015. SZEPTEMBER 19-20.

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendhagyó tárlatvezetéssel várjuk Látogatóinkat. Guba Ildikó - a Goldberger Leó életét feldolgozó könyv szerzője - mutatja be a textilgyáros zseni életét a gyár eredeti helyszínén. Időpont: 2015. szeptember 19. szombat, 15 óra. A múzeum egész hétvégén ingyenesen látogatható!

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI 2014

A Kulturális Örökség Napjai Európa legjelentősebb épületlátogató hétvégéje. A „nyitott kapuk” néven is ismert hétvége célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét épített örökségünk szépségeire, egyben sérülékeny mivoltára. 2014. szeptember 20-21-én ingyenes városfelfedező sétákkal várjuk az Óbuda épített öröksége iránt érdeklődőket.

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI 2013

Az Óbudai Múzeum–Goldberger Textilipari Gyűjteménye első alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat résztvevőjeként, hiszen a múzeum és "A Goldberger.." című állandó kiállítás 2013. szeptember 13-tól látogatható. Aki ellátogat hozzánk ezen a hétvégén, Budapest legújabb múzeumát és kiállítását tekintheti meg. 

KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG
CÍM: 1036 Budapest, Lajos utca 136-138.
EMAIL: info@obudaimuzeum.hu
TEL.: +36 (1) 250-1020
NYITVA TARTÁS
Kedd-vasárnap: 10-18
Hétfő: szünnap

 

JEGYÁRAK
Teljes árú: 1400 Ft
Kedvezményes: 700 Ft
ESEMÉNYEK